Akademia Sztuki dla Dzieci

PBG Gallery Skalar Office Center podjęła nowe wyzwanie, realizując od miesiąca września do grudnia 6 artystycznych  spotkań warsztatowych z dziećmi w wieku od 3 do 14 lat. Pomysł takiego przedsięwzięcia narodził się dużo wcześniej a możliwość jego zrealizowania przyniosła oczekiwane rezultaty. Warsztaty odbywały się w ramach cyklu „Artyści malują z dziećmi”. 4 wystawy w miesiącu październiku -wystawa pt.Ikony Uniwersytetu Artystycznego Trzeciego Wieku w Poznaniu kuratorki Aleksandry Michalskiej, wystawa pt. Ocean obfitości Beaty Pendowskiej, wystawa zbiorowa pn. Artystyczny Poznań. Dzielnice Poznania a także wrześniowa  artystki z Elbląga Małgorzaty Kadelskiej pt.Inter Skalar oraz Poznański Salon Robinsonada  i grudniowa Włodzimierza Trawińskiego pt. Grafika …i złożyły się na 6 warsztatów z artystami. Zaproszenia na warsztaty publikowane były w poznański miesięczniku kulturalnym IKS, w naszej wewnętrznej sieci firmowej i w informatorze Afisz.

Zainteresowani rodzice i dzieci to pracownicy Grupy PBG / 9 dzieci/ oraz rodziny pracowników, znajomi przyjaciele z dziećmi. W sumie w warsztatach uczestniczyło 21 dzieci. Na rok 2018 planujemy WYSTAWĘ prac wykonanych w Akademii Sztuki dla Dzieci.