Artyści malują z dziećmi

W dzień imienin Pani Prezes Fundacji PBG Małgorzaty Wiśniewskiej, PBG Gallery otworzyła po raz kolejny wystawę twórczości dziecięcej zatytułowaną Artyści malują z dziećmi. Zestaw wyjątkowych prac wykonanych w ramach Akademii Sztuki dla Dzieci,  podczas warsztatów artystycznych odmienił wystrój Galerii w Wysogotowie. Pracownicy dzieci, które uczestniczyły w warsztatach, będą mieli okazję podziwiać dzieła małych artystów przez całe lato. Informacja o wystawie znajduje się także w miesięczniku kulturalnym IKS. Wystawa dostępna jest dla wszystkich miłośników sztuki, poznaniaków zainteresowanych wystawami w naszej Galerii a  w szczególności tych którzy kochają   twórczość dziecięcą.

Atrakcją wernisażu połączonego z imieninowym poczęstunkiem była możliwość udziału w jednej z aktywności twórczych – złoceniu przygotowanych obrazków szlagmetalem. Wśród gości i pracowników nie zabrakło chętnych, sama pani Prezes wykazała się tą wyjątkową umiejętnością.