Dokąd? – ekologia, nasz świat – poprzez sztukę

7 maja odbył się wernisaż wystawy zatytułowanej „Dokąd?”Jej autor, artysta młodego pokolenia, poznaniak, Mariusz Szymański,  na zaproszenie PBG Gallery Skalar Office Center zaprezentował wystawę malarstwa o wyjątkowej, społecznej wymowie. Sama aranżacja wystawy, połączona  z instalacją śmieci, zaskakiwała odbiorców. Natomiast czarno- białe obrazy, z tłem w rożnych kolorach przemawiały do widza poprzez poruszaną tematykę, dotyczącą, w szczególności śmieci, jakie produkuje dzisiejszy świat, śmieci, które zasypują nas i naszą planetę, które na różnych kontynentach  stają się miejscem, nierzadko zarobkowania młodocianych i dzieci, miejscem zabawy …itd. „Dokąd zmierza świat ? ” – pyta młody artysta. To wielka odwaga przemawiać poprzez sztukę w tak ważnych tematach związanych z otaczającym nas światem, w który tak naprawdę my sami ingerujemy, modyfikujemy go, kreujemy… Wystawa ze wszech miar interesująca, publicystyczna.. warta zobaczenia.