Dyplom 2018

Liceum Plastyczne w Poznaniu współpracuje z Fundacją PBG i PBG Gallery,  realizując projekty, które w historii Galerii zapisane są jako wydarzenie  cykliczne p.n. Wybitnie uzdolnieni uczniowie Liceum Plastycznego w Poznaniu.

Tegoroczna prezentacja prac dyplomowych uczniów LP, tradycyjnie pokazująca prace dyplomowe z aranżacji przestrzeni i projektowania graficznego,  wzbogacona została o tzw. aneksy czyli prace uczniów wybitnie uzdolnionych. Można było oglądać prace uczniów z zakresu malarstwa, projektowania, rzeźby czy instalacji.Wystawa cieszyła się dużym zainteresowaniem, podziwiać można było profesjonalnie zrealizowane projekty i bogactwo pomysłów młodych absolwentów Liceum.

Udostępnienie przez PBG Gallery Skalar Office Center przestrzeni wystawienniczej jest nie tylko gwarancją realizacji wspólnego projektu ale daje też ogromną satysfakcję z możliwości pokazywania młodych i przyszłych talentów!