Wiosenne wystawy PBG Gallery

Fundacja PBG i PBG Gallery informuje o wystawach, które prezentowała wiosną 2015 roku poza Galerią w Wysogotowie.
Bitwa o Monte Cassino– tę wystawe już znamy i pamiętamy. Mogliśmy ją oglądać w budynku A ubiegłego lata, kiedy przyjechała do nas, po swojej premierze w Polskiej Misji Katolickiej w Lozannie. Tym razem pokazaliśmy ją w holu biblioteki Wydziału Filologii Polskiej i Klasycznej przy Collegium Maius. Mieli ją szansę obejrzeć przede wszystkim wszystkim studenci UAM a także Poznaniacy, zaglądający do biblioteki.Wystawa byłat prezentowana od 20 maja do 17 czerwca.

V Salon Poznański Robinsonada– wernisaż wystawy/ konkursu odbył się 15 maja. Związek Artystów Plastyków Oddział Poznański, który w 2015 roku obchodzi jubileusz 25-lecia w piątej już edycji Robinsonady pokazał prace 25 artystów. Obejrzeć było można blisko 60 prac w różnych technikach, inspirowanych podróżą, wędrówką, zmieniającym się światem przyrody. Wystawa była czynna w PBG Gallery Skalar Office Center/ ul. Górecka 1, 3 piętro do 12 czerwca.
„Wędrujące” po Polsce makiety stadionów w Skalarze – w maju bieżącego roku, w biurowcu Skalar Office Center prezentowaliśmy makiety trzech, z czterech stadionów, wybudowanych przez Grupę PBG na Euro 2012. Poznański rzeźbiarz, Roman Kosmala, wykonał makiety z brązu, ze starannością co do szczegółów, prezentując własną wizję artystyczną tych sportowych obiektów.W biurowcu przy ulicy Góreckiej pracuje blisko 800 osób.Codziennie odwiedzają go klienci, goście, osoby biorące udział w szkoleniach. W piętnastej już z kolei lokalizacji, Fundacja PBG realizowała ideę projektu pn.”Prezentacja makiet stadionów wybudowanych przez Grupę PBG”, by jak największa liczba osób mogła obejrzeć te nowoczesne i piękne sportowe areny.