NOC MUZEÓW 2019

Po raz drugi Fundacja PBG oraz PBG Gallery Skalar Office Center uczestniczy w tym wyjątkowym, ogólnopolskim  wydarzeniu kulturalnym. 18 maja 2019 roku w NOC MUZEÓW swoje podwoje,  szeroko otworzyła dla Poznaniaków nasza Galeria w Centrum Biznesowym Skalar.

Dwie bogate  propozycje ściągnęły tłumy widzów do Skalara. O godzinie 18.30 – odbył się wernisaż wystawy malarstwa utalentowanego artysty z Gorzowa Wlkp. – Krzysztofa Swaryczewskiego,  z muzyką na żywo, improwizacjami na gitarze. O  godz. 20.00 do godz. 22.00 liczna widownia podziwiać mogła FASIONIGHT – czyli pokazy mody z kolekcji młodych projektantów, absolwentów Wyższej Szkoły Umiejętności Społecznych w Poznaniu, z którą nasza Fundacja PBG, w minionym roku nawiązała  współpracę. Podczas tego profesjonalnego pokazu nie zabrakło również muzyki na żywo, tym razem był to mini koncert  wiolonczelistki.  Pierwszy wspólny projekt przyniósł wielki sukces!  Wydarzenie było znakomitym potwierdzeniem integracji środowisk twórczych, nieograniczonych możliwości współpracy w dziedzinie sztuki, możliwości wspierania procesów dydaktycznych, procesów twórczych i wspólnej kreacji  wyjątkowych wydarzeń w naszym mieście.