Noc Muzeów w PBG Gallery Skalar Office Center

Po raz pierwszy PBG Gallery Skalar Office Center zgłoszona została do, znanej już od lat, we wszystkich większych miastach Polski, także w Poznaniu – NOCY MUZEÓW.

Nasza PBG Gallery Skalar Office Center będzie mogła nie tylko zachwycić gości znakomitą nowoczesną przestrzenią wystawienniczą, ale pokazać kilku ciekawych artystów i ich twórczość.Będzie można obejrzeć 4 wystawy/ prezentacje:

Mariusza Szymańskiego – malarstwo wystawa pt. Dokąd?

Iwony Bis- malarstwo wystawa pt. Obiekty malarskie

Małgorzaty Ciernioch – malarstwo wystawa pt. Nieustające piękno

Romana Kosmali – makiety stadionów PGE Narodowy, PGE Arena i Inea Poznań oraz filmy o artyście.

Zaprezentujemy tez film Wiesława Bobera nt. powstania filmu Twój Vincent

Gorąco zapraszamy!!! SOBOTNIA NOC 19 MAJA! OD godz. 20.00 do 01.00!

PIERWSZA NOC MUZEÓW 2018  za nami!

Było kameralnie i bardzo interesująco – pięciu artystów opowiadało o swoich obrazach, swojej tworczości. Wiesiek Bober opowiadał o pracy nad filmem Twój Vincent i oglądaliśmy stworzony przez niego film. Roman Kosmala opowiadał o swojej niełatwej pracy rzeźbiarza, można było zobaczyć dwa filmy o jego rzeźbach wykonanych z brązu, aluminium i szkła.

W tę noc przybyło do naszej Galerii, razem z nami gospodyniami aż 11 osób! Ostatnie osoby pojawiły się krótko przed pólnocą…Goście otrzymali foldery z autografami autorów wystaw, podziwiali wystawy i doceniali atmosferę tego nocnego spotkania. Oświetlenie w tym inteligentnym budynku biurowca Skalar Office Center zostało specjalnie zaprogramowane na czas Nocy Muzeów, a odblaskowe stopy na posadzce prowadziły prosto do sal wystawowych.

Mamy nadzieję, że kolejny rok to będzie jeszcze większy sukces!