Obiekty malarskie Iwony Bis

28 maja 2018 odbył się wernisaż wystawy prac Iwony Bis zatytułowany ” Obiekty malarskie”. Artystka przedstawiła widzom, gościom , artystom licznie przybyłym na otwarcie wystawy, w szczególności, jeden z nurtów swojej twórczości o charakterze ekologicznym. Kuratorem wystawy był Mariusz Szymański, zajmujący się w swojej pracy artystycznej podobną tematyką.

Na wystawie w PBG Gallery Skalar Office Center można było obejrzeć także jej wcześniejsze i najnowsze prace. Ponieważ wernisaż zbiegł się ze świętem imienin artystki, wydarzenie minęło w miłej atmosferze, pełnej życzeń i  bukietów pięknych kwiatów.

Warto zaznaczyć, że artystka jest pracownikiem Fundacji PBG i od wielu lat zajmuje się galerią PBG Gallery, koordynując projekty, realizując aranżacje wystaw, pisząc artykuły na temat wernisaży.W znaczący sposób przyczynia się do kształtowania kultury organizacyjnej Grupy PBG, promując artystów, szczególnie  środowiska artystycznego Poznania i zapoznając pracowników z ich twórczością.