Poznański Salon Robinsonada

Po raz kolejny  Fundacja PBG i PBG Gallery Skalar Office Center wspólnie z Wielkopolskim Związkiem Artystów Plastyków zorganizowała IX Poznański Salon ROBINSONADA. Jest to wielka wystawa zbiorowa, na której swoje prace pokazują artyści z całej Polski. Mogą oni nadsyłać swoje prace, które są kwalifikowane do wystawy i oceniane przez niezależne Jury artystyczne. Fundacja PBG przeznacza dla wyróżnionych , wybranych przez Jury, nagrody pieniężne i wspiera organizację całego wydarzenia. Imponującą ilość 147 prac, aż 48 autorów  podziwiać można było w  nowoczesnych  przestrzeniach Centrum Biznesowego Skalar, w naszej Galerii. Podczas wernisażu, tłumnie przybyli Poznaniacy, mogli także cieszyć się pięknym występem, śpiewającej dla nas już po raz kolejny, pani Marzeny Kurpisz, smacznym poczęstunkiem, jak zawsze, przygotowanym przez Fundację oraz emocjonować się losowaniem nagrody publiczności.Warto podkreślić, że Poznański Salon przynosi organizatorom  wiele satysfakcji z powodu integracji środowisk artystycznych naszego miasta oraz przeglądu dokonań  wielu znakomitych twórców.