W rytmie jazzu

II WYSTAWA POZNAŃSKICH ARTYSTÓW – W RYTMIE JAZZU Kolejna wystawa, organizowana już po raz drugi przez Fundację PBG i PBG Gallery oraz Wielkopolskie Stowarzyszenie Jazzu Tradycyjnego w Starym Browarze. To wystawa towarzysząca XII edycji Poznań Old Jazz Festiwal. Poprzez przyjaźnie artystów i muzyków, narodził się pomysł połączenia muzyki ze sztuką. Do udziału organizatorzy zaprosili 15 artystów poznańskich.  Prezentowane prace nierzadko odnoszą się do jazzowych rytmów. Wystawa bardzo interesująca, dostępna od 7 do 14 września w Galerii Stary Browar tuż obok Szachownicy.

Przy rytmach starego jazzu, doceniając kunszt zaproszonych muzyków z Polski i zagranicy,  w gościnnym Starym Browarze, proponujemy Państwu niecodzienne spotkanie muzyki ze sztuką. Podziwiać tu można współczesne malarstwo, fotografię a także dzieła z tkaniny artystycznej.

Autorzy wystawy

IWONA BIS, AGATA DOROBEK, PAWEŁ FLIEGER, MARIUSZ FRANKOWSKI, PAWEŁ KIEŁPIŃSKI,   JERZY ŁUCZAK, JAKUB MALINOWSKI, WŁODZIMIERZ MAZANKA, KRZYSZTOF MUSIAŁ,   MARIA GOSTYLLA-PACHUCKA, MATEUSZ PIETROWSKI, LIDIA PRĘTKA, PIOTR SOROKA,  JĘDRZEJ  STĘPAK,   MAŁGORZATA  WIŚNIEWSKA

Artyści, wykładowcy poznańskiego Uniwersytetu Artystycznego – młodzi, uznani i spełniający się artystycznie obok tych znanych już i docenianych w Europie i na świecie, dzięki talentowi  i doświadczeniu. Także artyści samodzielnie uprawiający ten zawód, uczestnicy licznych wystaw, pokazów, festiwali, targów i plenerów, nagradzani w Polsce i na świecie. Wreszcie są w tym gronie pasjonaci sztuki jak również mecenasi i promotorzy poznańskich artystów, którzy również realizują się artystycznie.

WERNISAŻ WYSTAWY 12 WRZEŚNIA o GODZ.16.00 STARY BROWAR OBOK  SZACHOWNICY