X Robinsonada

X Jubileuszowa Edycja Poznańskiego Salonu miała swoje uroczyste otwarcie 9 marca 2020. To ogólnopolski konkurs, którego pomysłodawcą jest znany fotografik, artysta Antoni Rut. Na wystawę w PBG Gallery w poznańskim Skalarze swoje prace nadesłało aż 57 artystów z różnych stron Polski. Poznański Salon zyskuje nie tylko nowych artystów i  jest bogatym ( ponad 100 prac na wystawie ) przeglądem sztuki współczesnej,  ale z roku na rok prezentuje też coraz wyższy poziom.Jak wypowiadali się licznie zgromadzeni uczestnicy wernisażu  i co zostało zapisane w pamiątkowej księdze Galerii – to aktualnie najlepsza wystawa w Poznaniu.Fundacja Rafako i Wielkopolski Związek Artystów Plastyków (WZAP)chwalą sobie wieloletnią współpracę i nie wyobrażają sobie kolejnego roku bez Robinsonady.

Fundacja Rafako, podobnie jak w ubiegłych latach ufundowała też nagrody pieniężne i Nagrodę Publiczności a  WZAP nagrody specjalne. Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej http://fundacjapbg.pl/multimedia