XIX Piknik Babie Lato: Na zdrowie!

Już po raz XIX na terenie firmy PBG w Wysogotowie bawiliśmy się podczas Pikniku Babie Lato. Tradycyjnie nie zabrakło atrakcji dla najmniejszych i nawet dla tych nieco starszych. W tym roku hasłem przewodnim Pikniku było zdrowie, poza sportowymi aktywnościami towarzyszyło nam więc zdrowe jedzenie, a chętni mogli bezpłatnie wykonać badanie poziomu cukru i cholesterolu we krwi. Piknikowanie rozpoczęliśmy pokazem oraz nauką gry w koszykówkę, następnie urokliwe dziewczyny z firmy Fit and Jump zaprosiły wszystkich do sportowej aktywności. Najbardziej wyczekiwaną atrakcją bez zwątpienia był I Rodzinny Bieg Pracowników Grupy PBG, który okazał się prawdziwą olimpijską dyscypliną. Po emocjach związanych z biegiem przyszedł czas na chwilę odpoczynku, który zapewnił nam teatrzyk „Kolorowy obiad z Bajusiami”. Nie mogło zabraknąć występu Hani Sztachańskiej oraz pokazu tanecznego grupy tanecznej West Point – podopiecznych Fundacji PBG, którzy swoimi występami uświetnili wspólne piknikowanie.